2012. szeptember 14., péntek

Kétezer folytatása

ELKÉSZÜLT a hej de sokára lett kész kiskocsi (kerékpár utánfutó). Kiskocsi ami nem is olyan kicsi. Méter szer hatvan és még így is hatalmas, pedig még nagyobbat akartak.
Tegnap délutános voltam a "gyárban". Evezünk, ( lásd a Videót az előző bejegyzésben) mondhatni napi nyolc óra kondi terem ingyen, sőt, még fizetnek is érte. Az a baj hogy így csak a felső test fejlődik, ezért munkavezetőmnek javasoltam fel kéne vállalni közben egy kis szőlő taposást is, hogy a lábizmok is kellőképpen fejlődjenek. Ha így folytassuk, úgy fogunk kinézni mint egy "Asterix" képregény figura. Mint pl. ez itt:

 

Munka után, lefekvés előtt észrevettem hogy nincs meg a telefonom. Manapság az a wekker is, különben nem tűnt volna fel. Fantasztikus ! Kiáltottam fel magamban halkan. Holnap, az-az ma mehetek érte. Biztos az öltöző szekrényemben hagytam. Ma reggel aztán beiktattam egy kis piacozást is, mivel útba esik. Vettem egy kila elektródát, kiskocsihoz egy háromszög alakú "fényvisszaverő táblát" vagy hogy a francba nevezik ezt helyesen magyarul ? Nálunk Észak Szerbiában (mert Vajdaság hivatalosan többet nem létezik - asszem) macskaszemnek nevezik :) . . . ja igen meg még két béjzból satyekot is.
Aztán a piacról sietősen haza vágtattam rózsaszín paripámon (3 sebességes, szinkron) és már volt is fél tíz meg egy kis megázás.
Szóóó . . . hogy az utánfutó össze szerelését ne részletezzem, ott folytatom hogy lásd a képeket :Délre ott is voltam a megrendelőnél, hol aztán még elhúzódtak a dolgok, mert próbaút meg egy kis átalakítás stb. . . és természetesen jól megérdemelt fizetségemért is fel kellett lépcsőzni az irodába.
Onnan irány a legközelebbi pénzváltó. Jövök én kifelé, még a fele pénz a kezembe a másik fele a nagyon szimpi kis pénztárcámban, amikor is összenézek egy bácsikával. Abban a pillanatban még nem tűnt fel csak amikor megszólított, hogy hajléktalan, meg ott volt még a szaga is. Ütött-kopott-piszkos barna színű öltönyben, kezében, hóna aljához szorítva egy szakadt aktatáska. Szavai rendezetlenek, zavartak. Alig értem, szerbül, helytelenül, valószínűleg magyar, de annyit megértettem hogy "10 dinár, ennivalóra". Na most én a koldusoknak gyakran szoktam adni, mert úgy vélem mindannyiunkat csak egy hajszál választ el attól hogy azokká váljunk, és sosem tudhatom mit hoz az élet. Egy valamit azonban megtanultam, hogy ilyen esetekben nem szabad kiteríteni a pénztárcát mert kikaphatják az ember kezéből, ezért hátraléptem és adtam neki egy tízes. Illedelmesen megköszönte és továbbállt. Hazafelé lelki ismert furdalásom támadt. Miért nem adtam neki többet mint amit kért? Hiszen mi az a 10 dinár , fél kifli?
Hát ennyi a mai történet :( 3 megjegyzés:

 1. Háromszög --> macskaszem--> prizma? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ŐŐŐ .. várjál, ne zavarj össze :) Akkor elemezzük. Ez egy levezetés. Prizma ? Ez volna a helyes elnevezés ? Vettem egy prizmát a bicajomra ????? Te most ugracc ?

   Törlés
 2. Igen.... Az a piros cucc, amit rátettél hátra, az néhol macskaszem, de hivatalosan prizma.

  http://mlt.boltaneten.hu/kinalat/30_univerzalis_alkatreszek-22/3255_prizma_haromszog_2_lyukas/

  VálaszTörlés