2012. augusztus 24., péntek

Digitális kenyér

Igen kérem ! Erősen digitalizált világban élünk. S persze mint mindennek, megvan az előnye, és hátránya.
Itt van pl. az internet.
Életünk része, hiszen rajta keresztül tudunk, szórakozni, tanulni, megtalálhatjuk régen látott ismerőseink. Kamerán keresztül akár láthatjuk is távoli országba kivándorolt rokonainkat, és akár ismerkedhetünk is. Bevásárolhatunk pár kattintással, fejleszthetjük vállalkozásunkat. . . és még sorolhatnám mi mindent lehet vele "csinálni".
Miért is papolok én erről ???
Az történt ma velem ugyanis, hogy épp a neten, Hekaté-val dumcsiztunk arról, hogy milyen jó is volna összefutni már egyszer, és hoppá . . . megszűnt az elektromos energia ellátás !
Na mondom fasza! Elugrok én gyorsan a boltba kenyéré. Odaérek én a hozzám közelibe, ahol mán én egyszer Hekaté-t ott hagytam zálogba, (erről többet olvashatsz itt) oszt ki van írva " lépj tovább - nincs áram !". Na jó, kiszíneztem kicsit. A táblán az állt "zárva - nincs áram".
Oké, akkó továbblépek a "sugárúti önkibe" (önki, röv. önkiszolgáló, mert akár gondolhatnánk a röv. alapján önkielégítőre is, ami ugye nem létezik, csak a félreértések elkerülése végett). Háát mit ad Lucifer, ott sincs, no nem kenyér hanem villanyáram, anélkül meg nem adnak. . . mármint kenyeret.
Tíz percen belül kiderült számomra hogy az energiakimaradás az egész városra (Szabadka) kiterjedően okoz bénultságot.
Tekerem rózsaszínű női bicajomat keresztül kasul városon, rohanok mint a mérgezett egér, erre hoppá . . . egy kis vegyesbolt ! Villogó "OPEN" az ablakban. Volt ott minden, még pénzváltó is, csak kenyeret nem tartanak pfúú . . . Kérdem én helyes kis boltos lánykától, magyarúúl, hogy itt sem volt áram? Aszongya - ja, most jött vissza. Na akkor gyorsan vissza, itt a közelben a "Lurdy".


                               Itt még "Valdi" volt a "Lurdy" (kép kelt. 2011)

Ott meg aztán várni kellett, de én már nem "léptem tovább" kivártam hogy újra indítsák a rendszert, mert hát manapság a digitális világunkban kenyeret sem lehet venni a digitális világ nélkül.
No ezt a képletet már én sem értem :)
Még szerencse hogy szőlő szedéshez nem kell web kamera . . . hmm finom, mennyei a szőlő lehűtve - hűtőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése